Onderwijs in de bovenbouw

Beroepsprofielen

Economie en Ondernemen (E&O)  

Met jou loopt alles op rolletjes! Vind je het leuk om op een kantoor te werken of in contact te zijn met klanten? Kortom ben jij een dienstverlener dan kan je later met een administratieve/economische opleiding bij veel bedrijven of instellingen gaan werken. Voorbeelden zijn: administratieve, financiële, commerciële of secretariële verlening van diensten. Dat kan op een kantoor, in een ziekenhuis of in een winkel. Er zijn heel veel mogelijkheden! Het is nauwkeurig werken, waarbij het werken op een computer een grote rol speelt. Of wil je liever als eigen baas gaan werken? Alle onderdelen van zelfstandig ondernemerschap ga jij ervaren.

Horeca, Bakkerij en Recreatie (HBR) 
Het beroepsgerichte profiel HBR is, zoals de naam al zegt, gericht op het gebied van hotels, restaurants, cafés, bakkerijen of recreatie. Je leert bijvoorbeeld om te koken voor gasten, maaltijden te serveren en mensen te vermaken. 

Zorg en Welzijn (Z&W)

Wil je later een beroep gaan uitoefenen, waarin je wilt klaarstaan voor  een ander? Dan kies je voor het vmbo profiel Zorg en Welzijn. Je moet natuurlijk wel graag met mensen om willen gaan. 

Bouwen, Wonen en Interieur (BWI)
Hier maak je kennis met alle onderdelen van wat er gebeurt in de Bouw: van het ontwerpen tot aan het eindproduct. In het beroepsgerichte vak leer je basisvaardigheden en doe je veel basiskennis op. In je vervolgopleiding kun je dan kiezen om bijvoorbeeld metselaar of timmerman te worden.

Produceren, Installeren en Energie (PIE)
In dit profiel komen installatietechniek, elektrotechniek en metaaltechniek samen. Aan de hand van tekeningen leer je hoe installaties en producten  in elkaar zitten. Die tekenen en producten moet je ook zelf maken.

Ieder profiel is toegankelijk voor de kaderberoepsgerichte leerweg en de basisberoepsgerichte leerweg. Voor de profielkeuze maakt het niet uit of je een leerling met leerwegondersteuning bent. Wel is het zo dat de sectorverplichte vakken doorslaggevend zijn bij plaatsing in een bepaalde afdeling. In de sector Economie is dat uiteraard economie. In de sector Techniek zijn dat nask en wiskunde en in de sector Zorg & Welzijn is dat biologie.

Voor meer informatie over de plaatsing in een bepaalde afdeling en de doorstroommogelijkheden in het vervolgonderwijs kunt u contact opnemen met een van de decanen van de school.

 

dsc7604.jpg dsc7509.jpg dsc7386.jpg

dsc7483.jpg dsc7310.jpg