Boerhaavelaan

mavo tl/gl, vmbo kb/bb | ook met leerwegondersteuning

‘Curriculum Vintage’

20 december 2016, G. Simonis

Nieuwsbericht | 15 december 2016

Een zaal vol nerveuze VMBO-leerlingen. Ze doen allemaal erg hun best een goede indruk te maken door er netjes uit te zien, op tijd te komen en goed voorbereid te zijn op het komende gesprek. Ze solliciteren voor het eerst naar de baan van hun keuze.

Vorige week was het zover: een groep derdejaars scholieren van het VMBO op het Bonaventuracollege in Leiden kreeg training van vrijwilligers in het solliciteren. Dat kan geen kwaad, want solliciteren is niet iets dat je dagelijks doet, de banen liggen niet voor het oprapen en de concurrentie is groot. Aad Muller, projectleider Onderwijs Arbeidsmarkt van het Bonaventuracollege, zorgt ervoor dat zowel de leerlingen als de vrijwilligers zich welkom voelen op de school.

Drijvende kracht

Omdat het veel tijd vergt voor de leerkrachten is er een groep vrijwilligers gevonden die graag bij dit project wil helpen. EZ’er Jasper Dalhuisen is de drijvende kracht achter deze vrijwilligers. Samen met de Lionsclub heeft hij, mede door zijn enthousiasme, steeds meer collega’s bereid gevonden mee te doen aan dit bijzondere initiatief. Hij werkt bij het team Agro Economie (directie Europees Landbouw- en Visserijbeleid en Voedselzekerheid) en doet voor de tiende keer deze sollicitatietrainingen.

“Het mooie is dat wij meerwaarde kunnen bieden voor deze leerlingen, omdat we weten wat er van hen verwacht wordt bij het solliciteren naar een baan”, vertelt Dalhuisen. “En wat ik heel bijzonder vind, is dat ze zich zo goed voorbereiden en enorm gemotiveerd zijn. Je hoort toch vaak dat er op een negatieve manier over VMBO-leerlingen gesproken wordt, maar daar merk ik op deze ochtenden helemaal niets van: ze zijn erg beleefd en weten waar ze het over hebben.”

Burger King

Ook collega Marlies Heerema (directie Europees Landbouw- en Visserijbeleid en Voedselzekerheid) is te spreken over haar kandidaten. “Je hebt een heel goede brief geschreven”, complimenteert ze haar sollicitant. “En je hebt goed uitgelegd waarom je bij Burger King wil gaan werken.” Eén tip wil ze nog wel geven: “Stel tenminste één vraag, bijvoorbeeld of er meer sollicitanten zijn, dat staat geïnteresseerd.”

Het zijn niet alleen de kandidaten die zich goed op de gesprekken voorbereiden, ook Marja Krijgsman (directie Europees Landbouw- en Visserijbeleid en Voedselzekerheid) vertelt dat ze zelf het nodige heeft gedaan. “Ik heb de brieven van tevoren goed gelezen en er opmerkingen bij geplaatst. ‘Haar leerling’ solliciteert naar de functie van beveiligingsmedewerker en had daar goed over nagedacht: “Ik ga hierna nog het HBO doen om beveiligingsadviseur te worden want ik wil helemaal niet ’s nachts werken”, lacht hij.

De leerlingen vertellen na afloop (opgelucht) dat zij veel van deze trainingen hebben geleerd. “We gaan hier met veel meer zelfvertrouwen vandaan en krijgen goede tips”, vertelt een van de aanwezigen. “Zo had iemand zijn CV per ongeluk ‘curriculum vintage’ in plaats van curriculum vitae genoemd. Dit haalt de spellingchecker er niet uit wat toch een beetje slordig staat….” [Evelien Waardenburg]

Klik hier voor de foto's!



« Naar het nieuwsoverzicht