Boerhaavelaan

mavo tl/gl, vmbo kb/bb | ook met leerwegondersteuning

Ondernemingsplannen klas 3

24 mei 2017, R. Zwart

Ondernemen

Wat hebben een muziekwinkel, horlogewinkel, makelaar, make-up winkel, Marokkaans eethuis, manege en bar met elkaar gemeen?  Ze werden allemaal bedacht, georganiseerd en van een businessplan voorzien door de leerlingen van klas 3, leergang Economie en Ondernemen van het Leidse Bonaventuracollege.

Ruim twintig leerlingen hielden zeven businesscase presentaties, met behulp van een PowerPoint, voor een jury van  buitenstaanders, afkomstig uit het zakelijk netwerk van de school.  De klas was door hun docent opgeleid op de kern van het ondernemerschap – marktverkenning, verkooptechniek, begroten en presenteren. 

De jury was na afloop van dit jaarlijkse evenement unaniem. Het plan, The Music Store met een prachtige flyer en een gedegen voor onderzoek werd eerste. Gevolgd door een bar met een passende naam en inzet van een Robotarm die heerlijke koffie kan zetten. Maar ook zullen daar regelmatig demonstraties van bartenders gegeven worden. Als derde werd de overname van een manege, waar deze leerlingen met veel passie, mooie foto’s van de manege over vertelden. Last but not least wordt bij de heropening van de manege maar liefst een demonstratie gegeven door Anky van Grunsven, het boegbeeld uit de paardensport.

dsc_0678_black_beauty.jpg

dsc_0681_jury.jpg« Naar het nieuwsoverzicht