Doe-dagen

Buitenschools leren

dsc7573.jpgOp onze school werken leraren intensief samen met bedrijven en instellingen zodat elke leerling vanaf het eerste jaar een goed zicht krijgt op wat er later van hem of haar verwacht wordt in de echte wereld. De leerlingen leren vanaf het begin van hun schoolloopbaan al doende. Naarmate de tijd vordert wordt een belangrijk deel van het lesprogramma in toenemende mate uitgevoerd binnen de praktijk van het deelnemende bedrijfsleven. Deze ervaringen helpen leerlingen hun talenten te ontdekken, een passende beroepsrichting te kiezen en versterken de kans van de leerling bij vervolgopleiding en later op de arbeidsmarkt. Dit is een ontdekkingsreis. Bij vmbo Boerhaavelaan ondersteunen en inspireren we de leerlingen en halen we het maximale uit elk van onze leerlingen. 

Uitstapjes

Behalve veel leren, willen we ook dat onze leerlingen andere dingen van de wereld gaan ontdekken. Elk jaar organiseren we verschillende evenementen. In projectweken trekken we er vaak op uit. Soms komen er ook gastsprekers op bezoek of krijgen de leerlingen speelse opdrachten die met meerdere vakken te maken hebben. Maar er gebeurt nog meer. Zo hebben we schoolfeesten, sfeervolle kerstvieringen, een schoolshow, werkweek en uitstapjes naar bijvoorbeeld pretparken, musea, bioscopen, monumenten, fabrieken, bedrijven en dierentuinen.

Theater & Techniek 

De musical in groep 8 is vaak een mooie en leerzame afsluiting van de tijd op de basisschool. Toneelspelen, zingen, rappen of andere podiumkunsten zijn vaak een uitstekende uitlaatklep. Spelenderwijs leren kinderen zichzelf goed te presenteren. Daarom heeft het vak drama in klas 1 en 2 een vaste plek in het rooster gekregen. Het maakt niet uit of een leerling mavo-tl of vmbo-basis doet! Al onze leerlingen zijn namelijk dol op drama. Er wordt hard gewerkt aan bijvoorbeeld een toneelvoorstelling of aan acts voor in projecten en schoolshows. De leerlingen van techniek assisteren hierbij. De horeca-leerlingen verzorgen de hapjes en drankjes.